PLEZIER IN WERK

Wij verzorgen al meer dan 10 jaar trainingen rondom plezier in werk. Werkplezier is een belangrijke graadmeter van het functioneren van jouw organisatie. En het is goed te beïnvloeden.

Als onzekerheid, reorganisatie, recessie of gedeprimeerde collega’s een aanslag doen op je werkplezier, als het nodig is om gas bij te geven, als het vertrouwen afneemt…. dan kan een speciaal opgesteld programma bijdragen aan het vasthouden of herwinnen van het werkplezier.

OMGAAN MET STRESS

(nieuw!)

Als er één factor is die het werkplezier belemmert, dan is het wel: stress.
Vanuit onze individuele coaching en het begeleiden van teams hebben we inmiddels veel inzicht in dit thema. Het mag niet langer ontbreken in ons aanbod. Onze visie is de volgende: de principes voor het omgaan met stress zijn dezelfde op individueel als op organisatie niveau. Wat is echt belangrijk? Welke keuzes moet je maken? Wat maakt dat lastig? Welke omstandigheden zijn wel en niet beïnvloedbaar?

Neem contact met ons op voor een maatwerk programma voor uw organisatie!

WORKSHOPS

Dit zijn korte trainingen van één dagdeel, die u met een geringe investering in tijd en geld een goed stuk op weg kunnen helpen.
Deze workshops vormen een uitstekende manier om eens kennis te maken met de Soep en de Ooievaar.

Op een creatieve manier zoeken naar mogelijkheden om je eigen werkplezier te beïnvloeden staat centraal in deze workshop. Sommige factoren zijn echter niet beïnvloedbaar. Die kan je beter relativeren, met humor!

Je hebt het meeste plezier in het werk als het bij je past. Maar wat past echt bij je? Door zicht te krijgen op je persoonlijke missie, kernwaarden en kwaliteiten kan je goed in beeld krijgen wat bij je past.

Het doel van de workshop is dat deelnemers zelf eigenaar worden van hun eigen veranderproces, en ontdekken wat zij zelf kunnen doen in onzekere omstandigheden. Zij blijven zelf immers hiervoor verantwoordelijk.

Werkplezier is mede het gevolg van plezierige relaties in het werk. Dit kunt u als leider beïnvloeden door te werken aan vertrouwen. Vertrouwen is een concreet aan te pakken factor die rechtstreeks bijdraagt aan het werkplezier van uw medewerkers en aan uw eigen werkplezier.

Dit zijn korte trainingen van één dagdeel, die u met een geringe investering in tijd en geld een goed stuk op weg kunnen helpen.
Deze workshops vormen een uitstekende manier om eens kennis te maken met de Soep en de Ooievaar.

TRAININGEN

Hieronder staan onze uitgewerkte trainingen van meerdere dagdelen. We besteden hierbij, samen met de opdrachtgever, aandacht aan de toepassing in de praktijk. De training wordt als interventie ingebed in een veranderingstraject naar meer werkplezier.

De Leergang plezier in Werk is het pronkstuk uit de collectie. Een trainingsprogramma over hoe werkplezier en daarmee resultaten kunnen groeien.

Als niet zozeer het eigen werkplezier centraal staat maar het bevorderen van het werkplezier van uw medewerkers, dan is deze training bij uitstek geschikt. De stijl van werken is vergelijkbaar met de leergang. Inhoudelijk is het aanvullend.

Omstandigheden van reorganisatie of verandering kunnen grote impact hebben op het werkplezier. Specifiek voor dergelijke situaties is de training Omgaan met onzekerheid bedoeld.

MAATWERK

Heeft u belangstelling voor een incompany training? Wij komen graag een workshop verzorgen om u met onze werkwijze kennis te laten maken.

Onze werkwijze in maatwerk trajecten is te typeren als: Creatieve Teamcoaching.

Zes goede redenen om trainingen in werkplezier te gaan volgen:

  1. Je besteedt veel tijd aan je werk; dan is het wel zo prettig als je dat met plezier doet
  2. Mensen die met plezier hun werk doen zijn productiever
  3. Mensen met werkplezier zijn minder vaak ziek
  4. Als jouw medewerkers niet met plezier werken gaan ze eerder ander werk zoeken
  5. Mensen met plezierig werk zijn thuis ook veel aangenamer gezelschap. Dus stuur gerust je partner naar onze training 
  6. Het zijn leuke workshops en trainingen. Wij hebben zelf namelijk ook graag plezier in ons werk

:-)

Wij zijn er van overtuigd dat Plezier in Werk een mooi aangrijpingspunt is voor het verbeteren van de samenwerking, de productiviteit, de cultuur in organisaties. Omdat we zelf ook graag plezier in ons werk hebben zijn de workshops en trainingen gevarieerd en doorspekt met humor. Op een ontspannen manier terug naar de bedoeling van het werk: het met plezier doen!