Persoonlijk

Persoonlijke coaching: Het Vork-model

Bij Ontwikkelingsgericht werken is methodisch werken een belangrijke competentie. Voor persoonlijke coaching gebruiken we daarbij het Vork-model. Ontwikkeling vindt plaats langs vier sporen:

Elk spoor in één zin:
(lees voor hij/zijn eventueel zij/haar)

  • de gecoachte werkt aan zijn project, de coach helpt structuur aan te brengen, zodat de gewenste toestand bereikt wordt; dit maakt coaching resultaatgericht.
  • de gecoachte wordt zich bewust van hoe hij zichzelf stuurt en hoe hij daar in kan groeien, zodat hij een volgend project zonder coach zelfstandig kan volbrengen; hierin maakt de ontwikkelingsgerichte coach een belangrijk verschil en dit maakt de coaching duurzaam.
  • de gecoachte ontdekt meer over zijn identiteit, en waarom de gewenste ontwikkeling relevant is voor hem als persoon en in deze levensfase; dit maakt coaching een bijdrage aan ontwikkeling van authentieke persoonlijkheid.
  • de gecoachte situeert deze ontwikkeling in het grotere geheel; dit maakt coaching een bijdrage aan zinvolle, geëngageerde ontwikkeling.

Voor meer informatie over de sporen: bekijk deze dia’s op slideshare

Of bekijk onderstaande video:

Intake

Elk coachingstraject begint met een vrijblijvende intake. Dat is zo geregeld: klik hieronder voor het aanvragen van een intakegesprek.