Doel

  • Kennismaken met het gedachtegoed van enkele populaire managementdenkers;
  • De vertaalslag maken naar de eigen (beroeps) praktijk;
  • Groei in persoonlijke effectiviteit en leiderschap:
  • inzicht in belangrijke leiderschapsprincipes.

Uitgangspunten

Het gedachtegoed van o.a. Covey, Senge, Schulz von Thun, McLelland, Vandamme is leidraad voor deze training. Dit is een bonte mix van de beste lessen uit trainingen die Hans van der Veen de afgelopen 8 jaar heef verzorgd!

Inhoudelijk

Covey:
Over leiderschap en persoonlijke effectiviteit is veel geschreven. Een belangrijke auteur op dit gebied is Stephen Covey. Begrippen als pro-actief gedrag en een win-win mentaliteit zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse denken over effectiviteit.

Senge:
Peter Senge noemt dit persoonlijk meesterschap. Vanuit zijn gedachtegoed wordt het systeemdenken geïntroduceerd. Beter doen begint met anders kijken; systeemdenken en mentale modellen bieden enorm veel inzicht in het leren ‘anders kijken’.

Schulz von Thun:
Zowel Covey als Senge benadrukken het belang van goede communicatie. Vanuit het besef dat mensen verschillende kijken (Covey noemt dit paradigma’s, Senge noemt dit mentale modellen) biedt Schulz von Thun handvatten dit met effectieve communicatie op te lossen. Daarbij onderscheidt hij naast het inhoudelijke aspect nog drie aspecten in de boodschap die gecommuniceerd worden.

McLelland:
Het beroemde ijsbergmodel (het grootste deel bevindt zich onder de waterlijn) staat model voor gedrag en onderliggende opvattingen, normen en waarden. Door bewust te zijn van onderliggende waarden kan veel effectiever en constructiever gestreeft worden naar constructieve samenwerking en synergie.

Vandamme:
Met het vorkmodel wordt persoonlijke ontwikkeling methodisch aangepakt. Aan welk project werk je, welke zelfsturing heb je daarbij nodig, hoe past dit bij jou als persoon en hoe dien je met jouw ontwikkeling het groter geheel waar je deel van uitmaakt.

Kennisoverdracht

de essentie van wat deze managementgoeroes te bieden hebben wordt kort en krachtig overgedragen, geïllustreerd met filmfragmenten en kleine oefeningen.

Toepassing

Met verschillende werkvormen gaat u met dit materiaal aan de slag. De groep is klein genoeg om ruimte te bieden aan uw vragen. U gaat naar huis met concrete plannen.

Duur van de training: één dag

Groei in persoonlijke effectiviteit: nieuwe inzichten zijn het halve werk! Deze training is geen snelle oplossing voor alle problemen waar je tegenaan loopt, maar biedt inzicht in principes die werken. Tijdens de training wordt een begin gemaakt met aan de slag gaan met de wat je hebt geleerd en ontdekt. Daarom kiezen wij voor een krachtige eendaagse impuls om verder zelf mee aan de slag te gaan in plaats van een meerdaagse training in een duur hotel.

Kosten: 375,- Euro, inclusief verblijfkosten en een boek.
Aantal: max. 12 personen

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid voor deze training of neem contact op voor een incompany variant.