Geef je leiderschapsvaardigheden een boost met deze training van één dag!

Motiveren en delegeren zijn de belangrijkste vaardigheden voor de manager. In één dag kan je daar een enorme stap in maken. Motivational Interviewing voor managers behandelt de belangrijkste principes. Door te oefenen en aanvullend een systematiek te leren om motiverend te delegeren is deze trainingsdag een mooie sprong in de ontwikkeling van jouw vaardigheden als leider.

Inhoud van deze training:

Motiverende gespreksvoering (Motivational Interviewing)

Het idee dat een manager zijn medewerker moet zien te motiveren heeft een averechtse uitwerking. Immers, het geeft de medewerker een excuus: ik ben niet gemotiveerd en mijn manager moet daar wat aan doen. Slechts één persoon is verantwoordelijk voor zijn motivatie, en dat is de medewerker zelf. Toch kan de leidinggevende daar een goede rol in spelen. De gespreksvaardigheden die hij inzet zijn er op gericht zoveel mogelijk aan te sluiten bij de intrinsieke motivatie van de medewerker. Motivational interviewing is ontwikkeld in de verslavingszorg en vindt breed zijn weg in de gezondheidszorg. In deze training maak je kennis met de belangrijkste principes uit deze bewezen technieken. Bovendien wordt specifiek de vertaalslag gemaakt naar een leidinggevende context. Je medewerkers verwachten van jou dat jij inspireert. Jij wil dat ze zelf in beweging komen. Deze training leert hoe je jouw medewerkers kan inspireren om zelf in beweging te komen!

Enkele onderdelen van de training:

  • Iedereen is gemotiveerd! (alleen niet voor hetzelfde als jij)
  • Het ‘stages of change’ model: herkennen van fases in verandering
  • Ambivalentie: aan de ene kant wil ik wel, aan de andere kant niet…
  • De reparatiereflex: afleren wat je niet moet doen!
    Speciaal voor leidinggevenden gaan we in op “de Hiërarchiereflex”
  • Omgaan met weerstand

Inzichten en kleine praktische oefeningen staan centraal in het ochtenddeel. ‘s middags leer je door te observeren en te oefenen.

Delegeren

Als je taken delegeert kan dat simpel gezegd motiverend of demotiverend werken. We besteden aan het eind van deze training kort aandacht aan hoe je motiverend kunt delegeren, gebruik makend van de methodiek voor Zinvol Ontwikkelen.

Je ontvangt een exemplaar van het boek Zinvol Ontwikkelen, leiderschap zonder hiërarchie waarin dit staat uitgewerkt.

In één dag groei je in de belangrijkste leiderschapsvaardigheden!

Maximum aantal deelnemers: 12
Kosten: 275,- p.p., vrijgesteld van BTW, inclusief koffie/thee/lunch
Je ontvangt gratis het boek Zinvol Ontwikkelen, leiderschap zonder hiërarchie

Deze training wordt verzorgd door Hans van der Veen, auteur van dit boek. Hans heeft vele groepen in de zorg getraind in Motivational Interviewing. Maak gebruik van deze ervaring in combinatie met zijn kennis op het gebied van leiderschap!