Dit boek is een mooie aanvulling op het eerder verschenen “Het coachingsmethoden boek”, dat eveneens is samengesteld door Susan van Ass. Over het boek:
Het groeiende vakgebied van coaching is niet meer weg te denken uit het (werkende) leven van veel mensen. De inzet van verschillende coachingstechnieken helpt coaches om nog beter in te spelen op de vragen van coachees.
Het in 2011 verschenen Het Coachingsmethoden Boek brengt het brede en zich ontwikkelende vakgebied in kaart aan de hand van 51 coachingsmethoden. Het Coachingstechnieken Boek vormt daarop een waardevolle aanvulling: de methode is het recept voor de coaching, de technieken vormen de ingrediënten ervan. Veel technieken kunnen worden ingezet voor meerdere methoden.
Het Coachingstechnieken Boek is een compact en bruikbaar overzicht van zowel traditionele als nieuwere coachingstechnieken. Elke techniek wordt volgens een vast stramien beschreven. Heldere indices maken duidelijk bij welke coachingsmethoden de techniek kan worden ingezet.
Wie zich om professionele en/of persoonlijke redenen wil verdiepen in het vakgebied van coachen, heeft met dit boek wederom een parel in handen.
Eén van de technieken die in dit boek worden omschreven is “Zinvol Ontwikkelen met stoelen”. Deze oefening heb ik aangeleverd en is gebaseerd op de inhoud van mijn boek Zinvol Ontwikkelen. Met deze oefening wordt op een speelse en creatieve manier de coachvraag vanuit verschillende invalshoeken onderzocht. Mijn ervaring is dat dit altijd verrassende resultaten oplevert. Zonder deze oefening blijft meestal één van de invalshoeken onderbelicht.
De plaatjes bij deze oefening heb ik laten maken door De Koffiecorner. Elk archetype uit deze oefening vertegenwoordigt één aspect uit Zinvol Ontwikkelen:
Belang / Resultaat / Obstakels / Doelen / Plannen / Voorwaarden
Heb je interesse in deze oefening? Of vragen? Laat het hieronder weten.
Beste,
Mentor vzw is momenteel bezig met een ESF-project rond jongerenbegeleiding. Wij hebben namelijk een tool ontworpen om op een objectieve, snelle en gebruiksvriendelijke manier kenmerken van een jongere in kaart te brengen. Zo krijgen begeleiders een echter beeld over de jongere zelf en kan er specifieker en efficiënter gecoacht worden. De volgende stap is nu om bepaalde spelen te linken met een bepaald type (kunstzinnig, ondernemend, conventioneel,…). Op die manier ben ik op uw website terecht gekomen. Graag had ik nog wat meer info gehad omtrent het boek coaching technieken.
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten,
Stephanie Colaianni
Coach bij Mentor vzw