Feestelijke boeklancering

  • April 27, 2011

Dinsdag 26 april was de officiële lancering van het boek Zinvol ontwikkelen – leiderschap zonder hiërarchie. De locatie was de Fontys Hogeschool aan de Theodor Fliednerstraat in Eindhoven. Ongeveer 40 belangstellenden, waaronder familie, vrienden, collega’s en zakelijke relaties, hebben deze feestelijke start bijgewoond.

Bert Brouwer spreekt zijn welkomstwoord

Bert Brouwer, directeur van 42 Solutions, opende het officiële gedeelte met een woord van welkom. Hij gaf een toelichting over het ontstaan van het boek en een persoonlijke noot over de auteur en hun langdurige vriendschap.

 

 

 

 

 

Toelichting over het boekVervolgens heb ik (Hans) een toelichting gegeven over de inhoud van het boek. De kracht van het boek is de combinatie van een inspirerende visie op leiderschap en een praktische methodiek die elkaar versterken. Ik heb geïllustreerd hoe mensen in hun werk soms ogenschijnlijk zinloze taken uitvoeren. En het vertrouwen uitgesproken dat de toehoorders en de lezers ieder op hun eigen plek kunnen bijdragen aan zinvol ontwikkelen. “Be the change you want for the world” (Gandhi).

Het verschijnen van het boek is een mijlpaal; nu is het ook een kwestie van loslaten, in de wetenschap dat er wellicht buiten het gezichtsveld van de auteur mooie ontwikkelingen uit voortkomen.

Het eerste exemplaar heb ik overhandigd aan Theo Niessen. Hij heeft met inhoudelijke feedback en aanmoediging in een moeilijke fase mij geholpen met volhouden om het project af te ronden.

Theo heeft vervolgens met drie “verhalenkaarten” geschetst hoe hij ‘de auteur achter het boek’ als persoon heeft ervaren. Hij sloot af met een Haiku (Japanse dichtvorm):

“Werkend naar een eind
De laatste pennestreken
Wat rest is stilte.”

Van de uitgever ontving ik een fraaie ingelijste replica van een ets, getiteld “de schrijver”.
Vanwege het feit dat mijn eerste boek is verschenen mag ik me nu immers ook ‘schrijver’ noemen.

 

 

 

 

 

 

SignerenWe hebben nageborreld, ik heb boeken gesigneerd en met naaste familie en de mensen die van ver weg kwamen een hapje gegeten.

Eén van de bezoekers citeerde een Joodse wijsheid: “Je hebt geleefd als je een kind hebt, een boek hebt geschreven en een boom hebt geplant.” Ik heb me voorgenomen op een gepast moment nog eens een boom te planten.

 


De foto’s zijn genomen door Roely Waaning

Leave a Comment