Organiseren met S3: Sociocracy 3.0

Organiseren met S3: Sociocracy 3.0

Introductie

In veel teams is besluitvorming een lastig thema. Dat is een goede ingang voor Sociocracy 3.0, kortweg S3. Dit is een gedachtegoed dat effectieve ‘patronen’ aanreikt voor zelfsturing en zelforganisatie. Uiteraard is besluitvorming daar een belangrijk onderdeel van. Want als het team beslist (en niet de baas) dan loopt het vast als het team niet in staat is tot gezamenlijke besluiten te komen. Het mooie van dit gedachtegoed is dat er veel materiaal op basis van open source / creative commons beschikbaar is, kijk hiervoor op www.sociocracy30.org. Daar vind je alle relevante resources. Mocht je toch graag een boek lezen, dan is het verhaal over een S3 implementatie in de businessnovelle van Jef Cumps leuk om te lezen.

Ervaring

Via een workshop kwam ik met S3 in aanraking. Het sprak me aan en ik heb de training gevolgd in het faciliteren van S3. En ik ben er direct op verschillende plaatsen mee aan de slag gegaan. Eén team (op een hogeschool) is veel effectiever gaan vergaderen, er wordt anders gedelegeerd, besluiten worden structureel geëvalueerd, er wordt voor functies of rollen genomineerd en peer review gehouden. Bij een ander team (een IHT team in de GGz) worden nu belangrijke voorstellen uitgewerkt en via gezamenlijke besluitvorming wordt het werk vanuit meer gezamenlijkheid georganiseerd. In weer een ander team (verbeter-werkgroep op een ICT afdeling van een ziekenhuis) gebruiken we Zinvol Ontwikkelen voor de verbeterplannen en S3 voor besluitvorming. Dat is het prettige aan S3: alle patronen zijn los verkrijgbaar. Doe je voordeel met dat wat werkt, daar komt het op neer. Lees eventueel ook dit blog artikel over effectief vergaderen.

Relatie met andere onderwerpen

S3 past binnen het Ontwikkelingsgericht werken met het Vorkmodel, waarover veel te vinden is op mijn website, en nog veel meer op www.ontwikkelingsgericht.org Daarbij situeer ik S3 op het zelfsturingspoor van het team.
S3 is nauw gerelateerd aan andere modellen op het vlak van organisatieontwikkeling. Denk daarbij aan Holacracy en Reinventing Organisations. Mijn ideeën over organisatieontwikkeling zijn ontstaan tijdens mijn Master Begeleidingskunde en deze heb ik weergegeven op de website www.openorganiseren.nl. Eén van de principes daarin is flexibiliteit door te werken met ‘tijdelijk werkbare overeenstemmingen’. Anders gezegd: afspraken en regels zijn niet in beton gegoten, ze gelden tot we iets beters hebben bedacht. Welnu, dat is precies wat S3 faciliteert. Dus met S3 komen we gemakkelijker tot ‘open organiseren’.
De relatie met het onderwerp Leiderschap is ook interessant. Mijn visie is dat een leider zijn/haar medewerkers laat bloeien. Veel S3 patronen ondersteunen de realisatie van deze visie.

Mogelijkheden

De charme van S3 is het modulair werken. Mijn advies zou zijn (en ook het advies van S3): begin daar waar je verwacht dat het kan helpen. In heel veel gevallen is dat vergaderen / besluitvorming. Dat is in veel organisaties en bij veel professionals immers een bron van frustratie en we besteden er met z’n allen heel veel tijd aan. Als facilitator kan ik jullie helpen op korte termijn tot veel meer productiviteit te komen. Van daar uit kunnen we verder kijken hoe andere patronen dienstbaar kunnen zijn aan de missie van jouw organisatie.
Andere vertrekpunten kunnen bijvoorbeeld zijn: eigenaarschap en zelfmanagement van teams bevorderen; medewerkers ruimte geven om hun talenten in taken en rollen in te zetten; vergroten van betrokkenheid van medewerkers bij belangrijke besluiten.
Als facilitator van S3 heb ik de gedragscode onderschreven die hier is terug te vinden (link via logo):This image has an empty alt attribute; its file name is s3-icpt-light-500.png

Als je belangstelling hebt, meer wilt weten of mogelijkheden tot samenwerking wilt verkennen, gebruik dan onderstaand formulier:

Vul het onderstaande formulier in om contact te leggen over Sociocracy 3.0 (kortweg: S3), voor vragen, ideeën, feedback of een gesprek over samenwerkingsmogelijkheden. Bedankt voor je belangstelling!

* (verplicht veld)

Powered by Fast Secure Contact Form